Sunday, September 16, 2012

Antakya'da Savaş Karşıtı gösteriye saldırı





Antakya’da Vali'nin yasakladığı mitinge katılan halka polis saldırdı, çatışma çıktı. Polis insanların evlerine, hastanelere gaz bombası attı. Halk, mahallelerde barikatlar kurdu. Polis geri çekilmek zorunda kaldı. Bir süre geri çekilen polis iki mahalleyi abluka altına aldı ve halka saldırmaya başladı. Polisin saldırısı sürerken sokaklardan “Vali istifa”, “Tayyip istifa”, “Katil ABD işbirlikçi AKP” sloganları yükseliyor. Polis, Armutlu Mahallesi'ne yerel ve ulusal basını sokmuyor.
22.20 Polis mahallelerden geri çekildi. Emniyet Müdürü, gözaltına alınanların serbest bırakılacağını söyledi. Halk, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını bekliyor.
21.35 CHP'li milletvekilleri halka barikatları bırakmalarını söyledi. Milletvekili Hasan Akgöl'ün korumaları halka saldırdı. Halk karşılık verdi ve CHP'li vekil ile korumalarını barikatlardan kovdu.
21.15 Armutlu Mahallesi'nde direnenler bir heyet oluşturdu. Heyet, "Gözaltına alınanlar serbest bırakılmadan kimse evlerine dönmeyecek" diyor.

Armutlu'daki barikatlardan biri
21.10 Çatışmalarda 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
21.00 Polis ablukasındaki Armutlu'da binlerce kişi direnişte. Polis yerel ve ulusal basını mahalleleye sokmuyor, halkın haber alma hakkını engelliyor.
20.45 Armutlu'daki direnişe Samandağ'dan gelenler var. Mahallede direnenlerin sayısının 8 bini bulduğu ifade ediliyor.
20.35 Armutlu'da polisin saldırısı sürüyor ve 5 bin kadar kişi polisin saldırılarına karşı direniyor.


Halk barikat kurdu polis geri çekildi
Halk, polisin saldırısını önlemek için Armutlu, Sümer, Akdeniz mahallelerinde barikatlar kurdu. Polis, Akdeniz Hastanesi’nde yaralıları gözaltına almak istedi ancak halkın tepkisiyle karşılaştı. Polis biber gazı kullanınca halk hastane önünde de barikat kurarak direnişe geçti.
Polis iki mahalleyi abluka altına aldı ve saldırmaya başladı
Üç saat süren çatışmanın ardından polis geri çekilmek zorunda kaldı. Bir süre geri çekilen polis Armutlu ve Sümer mahallesini tamamen abluka altına aldı. Mahalleye tüm girişleri panzerlerle kesen polis halka saldırmaya başladı.
Armutlu'da polis saldırıyor, binlerce kişi Armutlu'da
Hatay’da polisin saldırısı ve halkın direnişi sürüyor. Polis, saldırılarını Armutlu Mahallesi'nde yoğunlaştırdı. Polis saldırısının azaldığı mahallelerden halk, Armutlu Mahallesi'ne hareket etti.
Kaynak : Sendika.Org / Hatay